Осцилиращ робот Simply Paper, Neomec, Италия

Simply Paper на италианската компания Neomec е автоматична спрей-машина с транспртна хартиена лента и едно осцилиращо рамо, подходяща за нанасяне на бои, лакове и лепила върху детайли (без дограма) с правоъгълна  или неправилна форма, гладки или с профил посредством автоматични пистолети.
Машината сканира формата и размерите на детайлите автоматично. Тази функция позволява:
– да се сведе до минимум преразхода на боя благодарение на контрола върху овърспрея;
– по-бавно замърсяване на филтърните системи и намаляване на неблагоприятните последици за околната среда;
– постоянно качество при малки и големи партиди.
Транспортната сменяема хартиена лента пести време и разходи за почистване на машината.
Simply Paper  е създадена за малки и средни серии, които налагат честа смяна на боите, като необходите за смяната операции са лесни и удобни.
Допълнитени предимства са:
– висока продуктивност срещу умерена инвестиция;
– компактни размери и намаляване на общата нужда от производствни пространства.
Simply Paper беше показана за първи път в България на Техномебел 2016 от Зона за лакиране, като за периода до Техномебел 2017 имаме 5 реализирани проекта при български производители на мебели.

Координатeн робот RoverCab 2700/100 Neomec, Италия

Rover Cab е бояджийски робот за автоматично пръскане на плоски детайли с фрезовки и надлепки с акцент върху прецизността на операциите. Тя се постига чрез високочувствително сканиране на детайлите и гъвкавост при определяне на режимите на работа с възможност за избор на последователността и начините на пръскане. С тази комбинация производителите получават безкомпромисно качество с оптимален разход на материал при изключителна лекота на обслужване само от един оператор.

Ротационни роботи Barberan, Испания

Ротационните роботи на Barberan използват спрей система от ротационен тип с ново патентовано изпълнение: Push Pull System®. Благодарение на тази система пулверизираният материал – лак или байц достига до всички ъгли на детайла като елиминира мъртвите зони, които са трудни за достигане с конвенционални ротационни спрей машини.

Антропоморфни роботи CMA Robotics, Италия

Разнообразие от антропоморфни роботи с различни функции и предназначение.